Crowdfunding

SKAYWAY PREGLED – PREVARA ILI PRILIKA ZA ZARADU?

Crowdfunding možemo opisati kao prikupljanje sredstava za neki projekt u razvoju.Najčešće ga koriste autori koji imaju ideje ali nemaju novaca da bi zamisao realizirali u praksi. Zato na specijaliziranim stranicama oglase neke karakteristike onoga što razvijaju ne bi li privukli ulagače. Ulagači pak mogu kasnije dobiti postotak od prodaje ili neku drugu korist, tako da ovom suradnjom budu svi zadovoljni.
Dobar primjer za upravo opisano je projekat koji već više godina razvija inženjer Anatoliy Yunitskiy. Nazvan je Skyway i predstavlja transport budućnosti.

sky_6

Izgleda kao zračni vlak, a namijenjen je za prijevoz robe i putnika u različitim vrstama kabina i uz to je ekološki čist. Lijepo zvuči ali kakve mi od toga imamo koristi ako se ovdje ne bude gradio nikakav terminal? Da bi zainteresirao potencijalne ulagače u raznim zemljama gospodin Yunickiy je zamislio napraviti demonstracijski eko park u Bjelorusiji. Cijeli proces je podijeljen u 15 faza koje bi trebale završiti 2018. a sada je u toku 9.

sky_9

Paralelno sa razvojem, na kojemu rade timovi stručnjaka, povremeno se vrše predstavljanja na raznim sajmovima i prikupljaju sredstva prodajom dionica. Dionice se zasad mogu kupiti na popust i na rate ali to neće dugo trajati. Za kraj procesa predviđa se izlazak na burzu kada bi trebalo izdati dionica u vrijednosti 60 miljardi dolara, svaka nominalno 1$. Osim što bi vlasnici višestruko zaradili samim uvrštenjem dionica na burzu, zbog potencijala projekta očekuje se i njihov daljnji rast. Firma koja prikuplja potrebna sredstva, da bi tim mogao nesmetano raditi, je smislila stimulirajući marketing plan. Za aktivne članove je po toj osnovi moguća zarada od 35% što se u strukturi prihoda može smatrati troškovima u reklamne svrhe. Dakle iako projekt ne završava sutra, moj savjet je da požurite sa informiranjem o ovoj prilici. Ako vam se ne svidi, ništa, a u suprotnom slučaju, što ipak očekujem, možete još dohvatiti popuste. Nakon besplatne registracije na donje dugme preporučam da svakako u izborniku potražite Events sa rasporedom webinara na hrvatskom. I ja sam u početku bio skeptičan ali kad sam poslušao webinar zaključio sam da ljudi rade stvaran posao.
Zato pritisnite žuto dugme i otvorit će vam se stranica na kojoj ćete sigurno naći nešto za sebe, jer početi možete i bez vlastitog uloga, a za pitanja i raspravu pridružite mi se u facebook grupi SkayWay Balkan.

reg

Komentari su zatvoreni.